Loterijen

De meest bekende en populaire manier om geld te winnen, is deelname aan Nederlandse loterijen. Natuurlijk is dit niet gratis, maar voor een redelijk bescheiden bedrag maak je wel kans op hoofdprijzen van 100.000 euro tot vele miljoenen. De meest populaire is de Staatsloterij met minstens elke maand een trekking en jackpots die je nergens anders zal vinden. Deelname is al mogelijk v/a 3 euro (1/5 staatslot). Automatisch deelnemen is helemaal prettig, bij gewonnen prijzen zal je deze gewoon op je rekening uitbetaald krijgen (scheelt weer een ritje naar Den Haag bij hoge geld prijzen). Naast de Staatsloterij zijn er nog wel meer waar veel mensen aan deelnemen, wat dacht je van de Vriendenloterij, Postcode Loterij en Bank Giro Loterij? Maar waar kan je rekenen op de hoogste win kans en bij welke steun je automatisch goede doelen e.d. Voor al deze vragen hebben wij onderstaande een handige loterijen vergelijker geplaatst.

Loterijen vergelijken

(Helaas is de loterijen vergelijk tool niet meer beschikbaar)
Zoals je kan zien biedt bovenstaande loterijen vergelijk tool een aantal handige opties om jouw favoriete uit te kunnen kiezen. Wil je goede doelen steunen en zo ja… welk percentage van je inleg en wil je ook een keuze hebben welk goede doel gesteund wordt? Wil je het liefst deelnemen aan loterijen waarbij prijzen netto (belastingvrij) worden uitbetaald of maakt je dit niet zo veel uit. En dan is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor losse loten of abonnementen. Op deze manier komt vanzelf de meest passende Nederlandse loterij bovenaan te staan. Daarnaast kan je gelijk zien wat de kosten per lot zijn en is de huidige jackpot / hoofdprijs zichtbaar.

Winkans loterijen

Wat ons betreft is de winkans een belangrijk punt om je keuze op te baseren. Je ziet in de loterijen vergelijker onder elke loterij “meer informatie” staan. Hier op klikken en je zal o.a. te zien krijgen wat de winkans is. Bij de Staatsloterij is dit bijvoorbeeld 1 op 2. Dit betekend dat je gemiddeld gezien op 1 van de 2 loten een prijs zal winnen. Echter als je een lot hebt gekocht van 15 euro en je wint 7,50 dan heb je wel gewonnen, maar geen winst behaald. Wat dat betreft is de informatie over de winkans wat misleidend. Het zou beter zijn als er vermeld zou staan wat het gemiddelde uitbetaal percentage is. Bij de Staatsloterij is dit toevallig “hoog” te noemen aangezien rond de 60% van de inleg weer als prijzengeld wordt uitgekeerd. Bij de overige loterijen zal dit percentage eerder rond de 45% liggen.

Al met al is de winkans niet enorm hoog te noemen, maar deelname is altijd spannend. Het zal je maar gebeuren…

Tip: kies in ieder geval voor een loterij waar prijzen belastingvrij worden uitbetaald. Stel je wint een auto t.w.v. 20.000 euro bij de Postcode loterij en je kan over de waarde nog eens 29% kansspelbelasting betalen… hoe irritant zal dat zijn?